Tillbaka till projekt

2017-2019


Europa


Avslutad

STÖD TILL FLYKTINGAR FRÅN TJETJENIEN 2017-2019

Regnbågsfonden fortsätter sitt stöd till de säkra boenden för flyktinga från Kaukasus.

Regnbågsfonden stöder sedan april 2017 ett nätverk som ger flyktingar från Tjetjenien skydd och stöd. Det inkluderar hyra av lägenheter för skyddat boende, mat, psykologisk och medicinsk hjälp.

De många vittnesmålen från Tjetjenien har blivit kända genom att LGBT-Network i mars öppnade en mailadress dit tjetjener fått möjlighet att höra av sig. Tillsammans med tidningen Novaja Gazeta och människorättsorganisationer har de sammanställt och publicera vittnesmål som handlar om hur hbtq-personer som grips av polisen utsätts för grav tortyr, förnedrande behandling och hur hedersmord utförs mot homosexuella.

www.qx.se/samhalle/varlden/141367/en-halv-miljon-insamlade-pa-fem-timmar-till-tjetjenska-flyktingar/

Sexual minorities uganda

Om Regnbågsfonden

Stiftelsens ändamål är att finansiellt hjälpa HBTQ-personer i hela världen, liksom enskilda personer, företrädesvis i länder där HBTQ-personer förföljs och trakasseras av myndigheter, polis och religiösa institutioner.

Stiftelsens medel får inte gå till organisationer eller enskilda som arbetar rasistiskt, antisemitiskt, homofobt, kvinnofientligt eller på andra sätt inte respekterar mänskliga rättigheter.