Tillbaka till projekt

2017 och 2018


Civil Right Defenders


Europa


Civil Right Defenders


Avslutad

AZERBAJDZJAN 2017-2018

En serie brutala och svepande gripanden av hbtq-personer i Baku, Azerbajdzjan, ledde till att 83 personer fängslades, 46 anklagades för falska brott, och dussintals mer trakasserades, skrämdes och släpptes därefter. Många som fängslades misshandlades, torterades och tvingades anmäla sina hbtq-vänner.

Internationellt tryck från organisationer för mänskliga rättigheter ledde till frigörandet av alla fångar den 2 oktober 2017, men samhället är fortfarande i kris och i desperat behov av hjälp. Många har blivit vräkta, saknar pengar för mat eller lider av de psykologiska och fysiska konsekvenserna av förföljelsen.

…med Civil Rights Defenders och deras lokala partners tillhandahålls säkra bostäder, psykologiskt stöd och andra former av direkt hjälp till de drabbade.

www.civilrightsdefenders.org/sv/news/svenska-hbt-personer-misshandlas-och-massarresteras-i-azerbajdzjan/

Sexual minorities uganda

Om Regnbågsfonden

Stiftelsens ändamål är att finansiellt hjälpa HBTQ-personer i hela världen, liksom enskilda personer, företrädesvis i länder där HBTQ-personer förföljs och trakasseras av myndigheter, polis och religiösa institutioner.

Stiftelsens medel får inte gå till organisationer eller enskilda som arbetar rasistiskt, antisemitiskt, homofobt, kvinnofientligt eller på andra sätt inte respekterar mänskliga rättigheter.