Tillbaka till projekt

2021


Tbilisi Pride


Europa

Akut stöd till Tbilisi Pride i Georgien

Regnbågsfonden genomförde i juli och augusti 2021 en akut insamling för att stötta organisationen Tbilisi Pride i Georgien.

I samband med ett planerat Pridetåg den 5 juli stormades organisationens lokaler och vandaliserades. Allt slogs sönder. Tusentals anti HBTQI-huliganer, med stöd av den ortodoxa kyrkan och pro-ryska grupper hindrade paraden från att genomföras. Journalister och HBTQI-aktivister på stadens gator utsattes för våld och misshandel. Georgiens HBTQI-personer saknar stöd då även premiärminister, Irakli Gharibasjvili, hävdar att ”majoriteten av befolkningen är emot Pride-demonstrationer”.

Akut stöd till Tbilisi Pride, Georgien

Regnbågsfonden stödjer organisationen Tbilisi Pride med hjälp att återställa sitt kontor, att utöka säkerheten och för att kunna fortsätta arbeta för HBTQI-personers säkerhet och rättigheter i Georgien.  

Sexual minorities uganda

Om Regnbågsfonden

Stiftelsens ändamål är att finansiellt hjälpa HBTQ-personer i hela världen, liksom enskilda personer, företrädesvis i länder där HBTQ-personer förföljs och trakasseras av myndigheter, polis och religiösa institutioner.

Stiftelsens medel får inte gå till organisationer eller enskilda som arbetar rasistiskt, antisemitiskt, homofobt, kvinnofientligt eller på andra sätt inte respekterar mänskliga rättigheter.