REGNBÅGSFONDEN SÖKER PRAKTIKANT TILL HÖSTEN 2023

Regnbågsfondens vision är en värld där alla har grundläggande mänskliga rättigheter och friheter oavsett sexuell läggning eller könsidentitet. Vi finansierar organisationer och projekt i hela världen som arbetar för hbtqi-personers rättigheter. I Sverige driver vi också påverkansarbete tillsammans med andra organisationer.

Till hösten 2023 söker vi en praktikant som framför allt kommer hjälpa till i arbetet med våra internationella projektpartners som får stöd av Regnbågsfonden. Vi tror att du är i slutet av din utbildning och har läst Mänskliga Rättigheter eller likvärdig utbildning. Praktiken bör vara en del av din utbildning alternativt att du läser en fristående praktikkurs. Lön eller ersättningen för praktiken utgår ej.

 Vi tror att du har ett stort engagemang för hbtqi-frågor och det är positivt om du redan har ett aktivt engagemang för hbtqi. Som praktikant kommer du att göra research, vara med och utvärdera nuvarande och nya projekt och hjälpa till med utvecklingen av vårt arbete.

 Regnbågsfonden är en liten organisation, så du kommer att få möjligheten till att ta mycket eget ansvar. Med ett litet team får alla hjälpa till där det behövs, så du kommer också få delta i insamlingsaktiviteter, kommunikationsarbete och på våra event.

Praktikperioden är från augusti till december 2023, exakta veckor är flexibelt. Vi ser gärna att du har möjlighet att stanna längre, men inte kortare än tre månader.

Vi arbetar med löpande urval vilket betyder att praktikplatsen kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Vi ber dig därför skicka in din ansökan med CV och ett personligt brev så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är 19 maj.

Skicka din ansökan till hello@regnbagsfonden.org och märk den med PRAKTIK i ämnesraden.